Behandeling

Op maat geboden.

Waar

Op de boerderij.

Vergoeding

Uit eigen middelen.

Activiteiten

Cognitieve gedragstherapie met dier en natuur.

Behandeling bij De Stal

De Stal is een kleinschalige organisatie en biedt behandeling aan kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Deze behandeling vindt plaats midden in de natuur, op het terrein van kinderboerderij Het Spookbos op de grens van Laren en Eemnes. De werkwijze is evidence-based vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Het effect van deze methode is wetenschappelijk bewezen.

 

Visie

De Stal is in 2010 opgericht met als doel kinderen en jongeren op weg te helpen naar optimale zelfredzaamheid. Natuur en dieren vormen een belangrijk onderdeel van het behandeltraject. Aanwezigheid in de natuur en bezig zijn met dieren bieden een sleutel tot ontwikkeling. Dieren (ver)oordelen niet, helpen verleggen, geven steun en werken motiverend.

 

Voor wie

De Stal biedt contractvrije behandeling binnen de basis GGZ. Behandelvragen binnen de basis GGZ omvatten milde, niet-complexe psychische klachten. Deze behandeling wordt (wanneer door De Stal aangeboden) niet vergoed vanuit Zorg in Natura of de zorgverzekering.

De Stal biedt behandeling bij onder andere de volgende klachten:

  • Angstproblematiek
  • Stemmingswisselingen
  • Gedragsproblemen
  • Laag zelfbeeld
  • Sociale problemen
  • Opvoedvraagstukken

 

Werkwijze

Aan de hand van een intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld. Afhankelijk van de hulpvraag wordt de duur van het behandeltraject vastgesteld. Na afloop van het traject vindt een evaluatiegesprek plaats waarin de resultaten worden besproken. Ouders worden nauw betrokken bij de behandeling van hun kind.

 

Tarieven

De tarieven bij De Stal zijn als volgt:

Intakegesprek en eindgesprek (45 minuten) inclusief behandelplan € 108.00
Behandelsessie van 60 minuten € 108.00
Reistijd en reiskosten bij behandeling in de thuissituatie

(bij maximale afstand van 10 km vanaf De Stal)

€ 25.00

 

Telefonisch consult per 10 minuten € 18.00

 

De behandeling kan volgens de volgende voorwaarden geannuleerd worden:
– Afmeldingen die minimaal 24 uur van te worden gemeld, zijn kosteloos.

– Bij afmelding binnen 24 uur voor aanvang van de zorg worden 50% van de kosten in rekening gebracht.

 

Zorg met zorg

De Stal beschikt over het HKZ-keurmerk, het kwaliteitskeurmerk voor de zorg. Medewerkers zijn SKJ geregistreerd. Omdat De Stal haar zorg altijd wil verbeteren wordt zowel een tevredenheidsonderzoek als een effectmeting van onze geleverde zorg uitgevoerd.