Thema's

Verschillende leuke thema’s.

Prettig

Met leeftijdsgenoten.

Vergoeding

Mogelijk vanuit ZIN en PGB.

Activiteiten

Veel variatie in de activiteiten.

Groepsbegeleiding

Een overzicht van de beschikbare groepsbegeleidingen bij De Stal vindt u onderaan deze pagina. Voor meer informatie of om aan te melden klikt u in het overzicht op een groepsbegeleiding. Groepsbegeleiding binnen De Stal vindt plaats op de boerderij in groepen van drie tot tien kinderen of jongeren. Op een vaste wekelijkse middag, of avond in het geval van de jongeren, wordt een variatie aan activiteiten rondom een thema ondernomen. De doelen, waaraan gewerkt wordt, zijn gericht op:

  • Zelfredzaamheid en zelfstandigheid
  • Emotieregulatie en gedrag (o.a. omgaan met boosheid, angst en verdriet).
  • Zelfbeeld en zelfvertrouwen. (Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat zou ik willen leren?)
  • Sociale vaardigheden (o.a. omgaan met leeftijdsgenoten, medegezinsleden en autoriteit).
  • Plannen en organiseren (Hoe plan ik mijn tijd? Hoe kom ik van A naar B? Hoe zorg ik dat ik op tijd kom? Hoe hou ik mijn kamer opgeruimd?)

Wanneer

Gedurende de week zijn er verschillende themaclubs.

Donderdag: Koken, dieren en expressie

Deze club richt zich op alles wat met koken en dieren te maken heeft. Iedere week wordt een ander onderwerp behandeld, zoals een brood bakken van meel of een parcours maken voor Pien. Maar het kan ook zijn dat je soep gaat maken van verse groenten of een toetje maakt. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan creatieve en expressie activiteiten.

Zondag: Paarden en zelfstandigheid

Ben jij ook zo’n paardenfan en zit je op de middelbare school? Dan is deze club echt iets voor jou! Drie zaterdagen per maand ga je samen in een groepje aan de slag met paarden en alles wat daarbij komt kijken. Denk hierbij aan de verzorging van het paard en zadels en spelletjes met het paard. Daarbij werk je aan zelfstandigheid. Je mag bijvoorbeeld in groepjes zelf een (paarden) activiteit organiseren of de planning van de dag bepalen en organiseren.

Zondag: Dier en natuur

Drie zondagen per maand ga je allerlei doen die met dieren en natuur te maken hebben. Iedere week wordt een ander onderwerp behandeld, zoals borstelen van de pony, wandelen met de geiten of het knuffelen van de konijnen. Maar het kan ook zijn dat je een hut gaat bouwen in het bos of een kampvuur maakt.

Overzicht beschikbare groepsbegeleidingen

Hieronder vindt u het overzicht van beschikbare groepsbegeleidingen. Voor meer informatie klikt u op een groepsbegeleiding.